יום שני, 20 בדצמבר 2010

בועות לשנה החדשה

הנזיר הבנדיקטני 'דום פייר פריניון' שגילה בטעות במאה ה-17 כיצד להפוך יין לבן נטול כל בעבועים למה שאנחנו קוראים שמפניה, לא תיאר לעצמו שהמצאתו תהפוך לסטנדרט עולמי של פאר והדר ולמוצר הכרחי לא רק על דוכן המנצחים של מירוצי הפורמולה 1 אלא גם בערב הסילבסטר.


אלא שבנוסף לשמפנייה המפורסמת ברחבי העולם ומקורה בחבל שמפיין שבצרפת, נכנסה בשנים האחרונות גם ה-CAVA מספרד.

השם Cava נכנס לשימוש בשנת 1970, רק בגלל שספרד נאלצה, מתוקף תקנות השוק האירופי, לוותר על השם הקודם של המשקה - Champana - ש"שייך" רק למשקה המיוצר באזור שמפיין שבצרפת.

ה-CAVA מיוצרת בדיוק באותו אופן ולפי אותו תקן בו מיוצרת השמפניה, וההבדל היחיד ביניהן הוא השם וזני הענבים המותרים לשימוש בספרד. משמעות המילה "קאווה", אגב, היא ”מרתף” בקטלונית. כחמש מאות יקבים בספרד מוקדשים למשקה, בעיקר באזור פנדס שבקטלוניה על גבול צרפת.

CAVA מגישים בטמפרטורה של בין 4-6 מעלות. מומלץ להשרות את הבקבוק במי קרח ולשמור בקרח בזמן ההגשה.

לשתיית ה-CAVA אין צורך בגביעי שמפניה מהודרים. הספרדים לא מקפידים כמו הצרפתים.



אז איך כל זה קשור אלינו? האורחים בצימרים היוקרתיים של וילה רומנטיקה ברמת הגולן בערב השנה החדשה 2011, יקבלו בקבוק CAVA צונן לפינוק מושלם. אז... HAPPY NEW YEAR.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה