יום חמישי, 17 במאי 2012

דובדבנים בגולן - נופש ופירות בוילה רומנטיקה

דובדבנים בגולן - נופש ופירות בוילה רומנטיקה


עגול, קטן, צבעו אדום עז וטעמו מתוק
חמוץ, לכבוד עונת הדובדבנים, כמה 
מילים על הדובדבן: 



יימים עשרות מינים, אך מבדילים בעיקר בין שני סוגים: חמוצים ומתוקים.

  • ניתן להשיגם בחודשים מאי עד יולי, אך העונה העיקרית היא בחודש יוני.
  • הצורה הבריאה ביותר לאכול אותם היא כשהם טריים, אך יש גם משומרים - את הדובדבנים
  • משמרים בסירופ סוכר בפחיות, עם או בלי גלעינים וע"י פיסטור. את הדובדבנים משמרים גם במים, בלי גלעינים וע"י פיסטור.
  • כמו כן, מייבשים אותם ומשתמשים בהם להכנת ריבות, מיקפאים ומיצים.
  • דובדבן איכותי הוא: בשרני, מלא, מוצק, עסיסי, נקי וצבעו בהיר. איכותו משתפרת כאשר
  • משאירים אותו על העץ.
  • דובדבן לא טרי הוא: מקומט, דביק, נוזלי, חסר ברק ומתולע במקרה הרע, חל איסור להשתמש
  • בדובדבן שקליפתו סדוקה ופגומה.
  • הדובדבנים מכילים כמויות ניכרות של ויטמין A, בצורת ביתא קארוטין, ויטמינים מקבוצה B
  • וויטמינים מקבוצת C וכן מינרלים חיוניים כגון: ברזל, סידן, אשלגן, מגנזיום, נחושת, אבץ, מנגן,
  • יוד ופלואור.
  • 100 גרם דובדבנים טריים מכילים - 55 קלוריות.
  • הדובדבנים מרעננים, מחזקים, מעודדים ויש להם השפעה טובה על מערכת העצבים.
  • נמצא, שהדובדבנים מווסתים את פעולת מערכת העיכול ואת פעולת הכבד ומעוררים השתנה.

רמת הגולן מתאימה מאין כמוה לגידול פירות יער ופירות אקזוטיים, כשאדמת הבזלת העשירה במינרלים, הגובה והאקלים הקריר, משמשים תפאורה נהדרת לעצים העמוסים פירות בעונה זו של השנה. 
בגולן גדלים סוגים שונים של פירות יער: דובדבן אדום ולבן, אוכמניות כחולות, אסנה, פטל אדום ושחור, תותי שיח ותותי עץ, תפוחים, פסיפלורה ועוד מגוון פירות רחב ומשלהב חושים.
קטיף עצמי בגולן מתאפיין במטעים רחבי ידיים, שפע של פירות ומגוון פעילויות ואטרקציות.
אתרי קטיף עצמי בגולן משתלבים היטב בין מסלולי טיול בטבע, הנחלים ושפע האטרקציות: טיולי ג'יפים בגולן, טרקטורונים וריינג'רים, טיולי סוסים, ייקבים משובחים וכמובן אוכל טוב.
קטיף דובדבנים עצמי:
דובדבנים אדומים, דובדבנים לבנים, דובדבנים מתוקים, דובדבנים חמצמצים. אנחנו הישראלים משוגעים על הפרי הקטן והמפתה הזה, ואוהבים לקטוף אותו בעצמנו באתרי קטיף פירות עצמי, לאכול מן המתוק המתוק הזה ולהביא אותו הביתה להמשך החגיגה. במרבית אתרי קטיף פירות עצמי בישראל ובמיוחד אתרי קטיף פירות יער עצמי בגולן, נפוצים זנים שונים וטעימים של דובדבנים. הדובדבן זקוק למנות קור משמעותיות על מנת לפרוח. פריחתו המרהיבה מתרחשת בסוף חודש מארס, ואחד מהמראות המדהימים בעולם, הוא מראה עץ דובדבן פורח.
קטיף פטל עצמי:
פטל. אנשי הגולן והמטיילים הרבים הפוקדים אותו, מכורים לפירות השחורים והאדומים נוטפי העסיס, הגדלים באופן טבעי על שיחים קוצניים להכאיב. בדרך כלל, הדרך אל הפטל שכולנו אוהבים, רצופה בשריטות אין ספור, בגוף מלא קוצים ובבגדים פרומים. כיום מציעים אתרי קטיף עצמי בגולן, זני פטל מתורבתים בשיטת קטיף עצמי. מן הפטל מייצרים את סירופ השתייה המיתולוגי, שאין בית בישראל שבו הוא אינו מככב, והוא תוספת נפלאה למאפים, לעוגות, ואפילו לקדרות בשרים דשנות. קטיף פטל עצמי הוא הזדמנות מצוינת לאכול פרי כפי יכולתך, לקטוף לתוך סלסלות ואריזות ולקחת הביתה במחירים נמוכים משמעותית ממחירי הפטל בשווקים וברשתות השיווק הנבחרות. כיום כמעט ולא ניתן להשיג פירות פטל טריים ושלמים, אלא רק פטל קפוא באריזות, כך שקטיף פטל עצמי הוא גם חוויה וגם עסקה מתוקה ומשתלמת במיוחד.
אז על מנת להנות מכל שפע הפירות שיש לגולן להציע וכמו שכבר הוזכר בבלוג זה מספר פעמים, גם להנות מאויר טוב, יין טוב ואוכל טוב הזמינו עוד היום חופשה מפנקת בוילה רומנטיקה ותפנקו את עצמכם. 



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה